HOME / ARCHIEF | INFO
2E EDITIE 23 JULI 2007


Geimpregneerd hout info


BEWIJS: KEMA geeft onbeperkt geldige veiligheidscertificaten zonder onderzoek naar chemische veiligheid


De directie van het KEMA-keurmerk geeft veiligheidscertificaten af met een ONBEPERKTE GELDIGHEIDSDUUR. Dit met de wetenschap dat door hen nooit onderzoek is gedaan naar de chemische veiligheid van geimpregneerde houten speeltoestellen.

KEMA doet geen onderzoek naar de chemische veiligheid omdat volgens KEMA eisen ten aanzien van impregneermiddelen in het besluit Attractie- en Speeltoestellen niet zijn gesteld. Zie ook:
BEWIJS: KEMA-keur zegt niets over chemische veiligheid
BEWIJS:
Het KEMA-certificaat
Het hier (aanklikbaar) afgebeelde certificaat is afgegeven aan houthandel Smetsers Speeltoestellen te Olland


INFO - D.m.v. afzonderlijke bewijzen betreffende carcinogene stoffen uit ge´mpregneerd hout waar mens en milieu mee in aanraking komen wordt toegewerkt naar 1 duidelijk hoofdartikel. Dat ene artikel zal pas kunnen verschijnen als, net als met asbest, de zaak ge´mpregneerd hout (meer) erkend zal worden. Tot die tijd worden bewijzen als deze alvast gepubliceerd.