HOME / ARCHIEF | INFO
2E EDITIE 22 SEPTEMBER 2007


Geimpregneerd hout info


BEWIJS: Hoofd van het CTB, Ir. Drs. J.M.C. Dirven heeft al in begin 1992 beslist dat arseen in hout wettelijk verboden isHet hoofd van het CTB, Ir. Drs. J.M.C. Dirven, besliste al op 28 januari 1992 dat het in het milieu brengen van arseenhoudende (en chroom VI houdende) stoffen in strijd is met artikel 3 van de Bestrijdingsmiddelenwet en toen al wettelijk verboden was.

Ondanks dat is Arseen nog tot officieel gebruikt tot juni 2004. (Zie biomassa.polie.nl) Arseen kan overigens nog steeds gebruikt worden als impregneermiddel in hout omdat de niet werkzame stoffen niet vermeld hoeven te worden.Meer hoeven we niet aan deze editie toe te voegen. Zo is het duidelijk genoeg. Hieronder enkele duidelijke uitspraken in de beslissing van het hoofd van het CTB, Ir. Drs. J.M.C. Dirven:

Deel 1


Deel 2


Deel 3INFO - D.m.v. afzonderlijke bewijzen betreffende carcinogene stoffen uit ge´mpregneerd hout waar mens en milieu mee in aanraking komen wordt toegewerkt naar 1 duidelijk hoofdartikel. Dat ene artikel zal pas kunnen verschijnen als, net als met asbest, de zaak ge´mpregneerd hout (meer) erkend zal worden. Tot die tijd worden bewijzen als deze alvast gepubliceerd.