HOME / ARCHIEF | INFO


Geimpregneerd hout info


INFO
Geïmpregneerdhout.info stelt vragen, volgt rechtszaken en publiceert m.b.t. bewerken, verbranden en spelen met geïmpregneerd hout. In veel geïmpregneerd hout zit Chroom-6 (bekend van de Chroom-6-verf-zaak bij defensie). Maar ook diverse andere stoffen die net als Chroom-6 het hout goed beschermen tegen insecten en weersinvloeden maar gevaarlijk zijn. Mensen komen in aanraking met deze stoffen:

Door dit hout te zagen
Door in dit hout te boren
Door ermee te spelen
Door te verbranden in openhaarden, vuurkorven, vreugdevuren, (cv)houtkachels en 'groene' stroom centrale's.
Doordat dit hout hergebruikt wordt in nieuwe producten zoals oa. spaanplaat, meubels en pellets voor kachels.
Doordat de zware metalen niet afgebroken worden en uiteindelijk in milieu en voedsel terecht komen.


ERIN BROCKOVICH
De huidige situatie is vergelijkbaar met de film Erin Brockovich. Een waargebeurd verhaal (zie fragment) waarin mensen ziek werden nadat zij in aanraking kwamen met het gif ChroomVI (Chroomtrioxide). In die film gaat het om een klein gebied. Maar in dit geval worden de carcinogene stoffen (o.a. Chroomtrioxide en Arseen) via het geïmpregneerde hout diffuus wereldwijd verspreid.


CHROOM-6 VERF BIJ DEFENSIE
Bij defensie worden mensen vandaag de dag redelijk beschermd als men werkt met de verf waar Chroom-6 in zit. Maar gezien het dossier bij Drost Ledselschade is dat niet altijd goed gegaan.


HET ECHTE NIEUWS
Geïmpregneerdhout.info is ontstaan vanuit Hetechtenieuws.org dat over diverse misstanden schreef. Later alleen nog over geïmpregneerd hout en daarom is besloten verder te gaan onder de huidige domeinnaam die de lading meer dekt.
Mensen worden niet tot nauwelijks geinformeerd dat men bij klussen, verbranden en spelen met geïmpregneerd hout in aanraking kan komen met diverse klasse 1 kankerverwekkende stoffen. Ook niet dat dat de stoffen niet vast in het hout zitten maar daar langzaam uitlogen en daardoor o.a. in (groenten)tuinen komen.
Geïmpregneerdhout.info stelt daarover vragen aan diverse instanties mede met behulp van de duidelijke documenten die door Veiligheidskundige Ad van Rooij in het verleden zijn verzameld en documenten die zijn ontstaan door zijn gevoerde rechtszaken.
Intussen zijn daardoor langzaam positieve veranderingen ontstaan zoals het kinderparadijs van Purmerend waar is besloten geen geïmpregneerd (pallet)hout meer te verbranden en te verzagen en Veiligheidsregio Zeeland die alle Zeeuwse gemeenten heeft geadviseerd om verbranden van geïmpregneerd hout bij vreugdevuren te verbieden.
Redactie:
Henk Niggebrugge
info geimpregneerdhout.info

ge´mpregneerd hout